Изборният туризъм цъфти - недоволство в село Клокотница, местните следят кой гласува

Стигна се до скандал между кандидат за кмет и общински съветник

29.10.2023 | 15:25 Редактор: Искра Ангелова

Напрежение пред секцията в хасковското село Клокотница. Постоянно живеещи в населеното място стоят пред изборното помещение и следят дали там ще гласуват хора, които нямат имоти, но са регистрирани.

Според първоначалния списък, залепен на фасадата на кметството в село Клокотница, право на вот имат 356 души. Според последния списък, получен от Секционната избирателна комисия, тук могат да гласуват 460 лица. Разликата усъмни местните хора.

"Миналите избори не гласувах. Това е системно от години, никой не предприема нищо", коментира жителят на Клокотница - Стефан Стефанов.

Според хората и на предходните избори, и сега не те решават съдбата на село Клокотница. Ето защо сами са организирали отряди от наблюдатели, които да следят дали непознати гласуват в секция 116. Това ще продължи през целия ден, категорични са те.

"На всички хора, които са извън списъците, да им проверят сметките за ток и вода в последния месец. Ние се познаваме, това не са местни хора", допълни Стефанов.

Мустафа Мехмед днес упражни своя вот, въпреки че бе регистриран само по настоящ адрес. Категоричен е, че има имоти в Клокотница и е местен.

"Всеки ден съм тук. Имам 93-годишна майка. Работя в Хасково. Има хора, които се регистрират без да имат нищо тук. Заради това хората негодуват, категоричен бе той.

Стигна се и до скандал между кандидат за кмет и общински съветник в двора на кметството. Наложи се дежурният полицай да помоли и двамата да напуснат мястото, ако вече са упражнили вота си.

Вижте повече в репортажа.