Борисов: Решението на ЦИК да отмени машинното гласуване беше правилно

"Надявам се новият кмет да започне да строи детската болница", каза лидерът на ГЕРБ

29.10.2023 | 15:03 Редактор: Толя Стоянова
Борисов: Решението на ЦИК да отмени машинното гласуване беше правилно

"Гласувах да продължи да се управлява София добре, да правим детски градини, училища, паркове, фонтани, алеи. След 3 г. не можа да стане, надявам се новият кмет да започне да строи от "Люлин" до "Цар Борис", детската болница, която спряха да строят", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който упражни правото си на глас.

"Мисля, че това, което стана в последните дни, не е добре, на нас ни беше най-приятно да побеждаваме с машини, само че се получиха укорими неща и бих визуализирал, за да ме разберете. Имате парола на телефона и компютъра, как бихте се почувствали, ако някой иска да ви копира паролата. Ето това направиха в последните дни, без да има право след издадена заповед, че не може да се снима, той отива и снима с телефона, това освен да буди недоверие у хората, не съм този, който да ги окачествява като дали е само укоримо, или е намеса", добави Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Смятам, че решението на ЦИК беше правилно, виждате, че става бързо и гласуването с хартия", подчерта Борисов.

"Като са само принтери машините, защо са им кодове и защо ходят посред нощ да ги снимат. Защо в 22:30 вечерта дават пресконференция, че чак тогава са сертифицирани тези принтери, много са им леки тезите, съжалявам, че не можаха да се справят с провеждането на избори така, както законът казваше", отбеляза Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)