Лена Бориславова се отказа от депутатското си място

Много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво, заяви тя

11.04.2023 | 14:10 Редактор: Михаела Димитрова
Лена Бориславова се отказа от депутатското си място

Лена Бориславова от "Продължаваме промяна" се отказва от мястото си в Народното събрание, стана ясно от неин пост във Facebook.

"Дните след изборите показаха, че предстоят още трудни месеци и задачи, както на национално, така и на местно ниво. Формирането на редовно правителство е голямата задача на настоящия парламент. Но в предизборната кампания се убедих, че много от проблемите на хората, които ни подкрепят, се решават на местно ниво", написа Бориславова.

"Вчера Изпълнителният съвет на "Продължаваме Промяната" взе решение, че успоредно с работата в НС, другата важна задача пред нас са местните избори – именно заради ключовата роля на местната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този процес и конкретно да работя за кампанията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e огромна - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати възможности", допълва тя.

"Вярвам, че тази задача е също толкова важна за всички, които ме подкрепиха на 2 април. Затова я приемам с признателност и с цялата й отговорност. Няма да бъда депутат в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният специалист в сферата на националната сигурност, моят колега от листата на ПП в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още веднъж на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава прозрачно и европейско управление и ще работя заедно с всички вас, за да постигнем тази цел", пише още тя.

"Преди година и половина влязох в листите на "Продължаваме Промяната", защото вярвах, че зависи от всеки един от нас да работим за промяната, която търсим. През февруари тази година трябваше отново да реша как да продължа своята битка – в или извън листите на обединената коалиция. Кое е най-правилното решение, което ще помогне най-много на обединението? Днес отново трябваше да направя избор. На всички, които подкрепят каузата на #ПродължавамеПромяната и мен лично, обещавам, че няма да се откажем", написа Бориславова и благодари за подкрепата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR