Донев: България не се управлява със знаци, МФ подготвя проект на Бюджет 2023

Ако няма правителство до края на април, ние ще го внесем в НС, добави служебният премиер

05.04.2023 | 10:56 Редактор: Елеонора Танева

Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително и с промените в Изборния кодекс, отново се справихме с нашата част от отговорността, подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди днешното заседание на служебното правителство.

"След поредните избори живеем между две хипотези - ще има редовно правителство и няма да има редовно правителство. Дотогава ще припомня, че България има действащо правителство. Държавата не се управлява със знаци, тълкования, а с решения, понякога трудни, и с поемане на отговорност", каза Донев.

Служебният премиер уточни също, че Министерството на финансите подготвя проект на Закон за държавния бюджет за 2023 г., който МС трябва да внесе в НС в края на април. 

"Ако преговорите за съставяне на правителство не са приключили, ние ще изпълним и тази наша отговорност. Ще внесем и редица законопроекти за овладяване на финансовите и социално-икономически проблеми, сред тях за и тези, от които зависи изпълняването на реформите по плана за възстановяване", уточни Донев. 

Той поздрави за добре свършената работа всички министри, които пряко бяха ангажирани с вота.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)