Митева: Хората са гневни на управляващите, да спрем да трупаме омраза

"Заедно" искат етикетите, които са на дадена стока да описват много ясно всички съставни части, които са произведени в България

11.03.2023 | 15:55 Редактор: Петя Кръстева
Митева: Хората са гневни на управляващите, да спрем да трупаме омраза

Лидерите на гражданското обединение коалиция "Заедно" Любомир Каримански и Ива Митева се срещнаха с гражданите на Разлог, Банско и Гоце Делчев. Местните жители споделиха, че въпреки че има кандидати за народни представители, на които искрено симпатизират, вече са уморени от поредните избори. 

При срещите си хората споделиха недоумението си от необходимостта средствата, които се отпускат за провеждане на избори да растат главоломно всеки път. Местните казаха още, че не разбират защо трябва да се похарчат десетки милиони за видеонаблюдение и закупуване на еднократна техника и се опасяват колко ще коства това на бюджета за сметка на разходи, които могат да се направят за подобряване на живота на хората.  Избирателите попитаха още защо тези милиони не се влагат, за да се осигури бъдеще за децата им: образование, здравеопазване и развитието на социални политики.

"Това искаме да променим. Това искаме да обърнем!", категорични бяха лидерите на коалиция "Заедно" Ива Митева и Любомир Каримански. Toй подчерта необходимостта от реформа във висшето образование и стимулиране на желанието да се развива малък и среден бизнес. 

"Знаете ли, че само 4% от младите хора, завършващи университети в България, имат желание да станат предприемачи. Много е тъжно това. Това искаме да променим. Това искаме да обърнем - да обърнем внимание именно на тези хора, които имат предприемачески дух, да създадем инфраструктура за осъществяване на този предприемачески дух и да направим така, че да се стимулира родното производство”, каза още той. 

Каримански засегна и връзката между предприемачеството и друга актуална тема - продуктите в големите търговски вериги.

"Забелязал ли е някой български етикет, - по БДС в една от търговските мрежи? Пише, че е българско и е произведено в България с етикет Български държавен стандарт и в същото време съставните части на дадения продукт не са български", отбеляза Каримански.

Той посочи, че "Заедно" искат етикетите, които са на дадена стока да описват много ясно всички съставни части, които са произведени в България.

"Забелязваме напоследък най-употребяваните думи са Русия, Европейски съюз, НАТО, но не и България. Точно за това искаме да обърнем целия модел на всички онези, които се боричкат партийно и да поставим на първо място не политическата идеология, а икономическите проблеми", подчерта той.  

"Усещаме, че хората са гневни на всички управляващи, че се обръщат към тях само за избори. Трябва да спрем да трупаме омраза", каза още Ива Митева.

"Избирателите трябва да се доверят на знаещи хора - с опит и административна подготовка да променят нещата и да решават проблемите", обобщи Каримански.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR