Костадинов: Целият политически спектър се е обединил срещу "Възраждане"

"Ние искаме България да е свободна, другите не го искат", заяви лидерът на партията

28.02.2023 | 20:01 Редактор: Михаела Димитрова

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира пред Bulgaria ON AIR какви са очакванията от развитието на изборите на 2 април.

Хората са отвратени не от изборите, а от политическия елит, който превръща България в най-бързо изчезващата и умираща и деградираща държава в света, заяви Костадинов в предаването "Денят ON AIR".

"Алтернативата на този елит може да ги мотивира да гласуват, затова "Възраждане" се е превърнала в основен опонент, да не кажа противник на сегашното политическо статукво, затова ние търпим удари от ляво и дясно", допълни още той.

Костадинов е категоричен, че "целият политически спектър се е обединил срещу "Възраждане": "Защото ние нямаме нищо общо с тях. Ние представляваме само българския национален интерес. Точно по тази причина сме еднакво неприемливи за партньор."

По негови думи от "Възраждане" искат България да е свободна държава. "Всички останали в българската политика не искат това. Те искат някой друг да ни командва, друг да определя нашата политика, друг да ни брани, да внасяме всичко отвън. Ние българите да нямаме право да се изказваме за собствената си съдба. Искаме България да е свободна, независима и демократична държава", заяви Костадинов.

Той коментира, че символът на демокрацията в чистия ѝ вид е допитване до народа.

"Това означава референдум. Когато започнахме референдум за запазване на българския лев, всички партии в парламента се изказаха срещу референдума и започнаха да казват как бил недемократичен. Всички партии се изказаха срещу нашата организация като цяло", сподели Костадинов.

По негови думи към този референдум има интерес не само от българите в страната, но и в чужбина.

"300 хиляди подписа бяха до миналата сряда, всяка седмица правим отчет. В нашата централа получаваме хиляди подписи всеки ден. До момента сме получавали от Австралия, Япония, Аржентина и Аляска. Това е огромна воля, която трябва да е зачетена и уважена", каза Костадинов, като добави, че стабилен кабинет би имало само ако "Възраждане" управлява самостоятелно.

"Политическият елит в момента е изтощен, амортизиран, мирише на мухъл, той не може да предложи нищо ново на българските гражданите", добави Костадинов.

Относно санкциите "Магнитски" гостът заяви, че това е "поредната груба намеса в българските вътрешни работи: "Една част от хората трябва да бъде разследвана, защо другите двама са вкарани в списъка? Ние от "Възраждане" първи се обединихме против тази груба американска намеса. Нали са ни партньор, дайте да ги видим тези сведения. Няма да ги получим - нито по първия получихме, нито по втория ще получим."

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 1
George
преди 1 година
Много грозен римлянин!!! Сигнализирай за неуместен коментар