Костадинов: Цинично е Радев да награждава Москаленко, той е изнасял секретни данни

Според лидера на "Възраждане" украинският посланик многократно се е изказвал пренебрежително за българите

27.02.2023 | 19:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Костадинов: Цинично е Радев да награждава Москаленко, той е изнасял секретни данни

Според партия "Възраждане" награждаването на посланика на Украйна в България с орден "Мадарски конник" от президента Румен Радев е цинично.

"Нека не забравяме, че действията на Виталий Москаленко биха могли да се възприемат като защита за режим на военнопрестъпници. Той се е изказвал многократно изключително пренебрежително за българската държава и е изнасял секретни данни за бройката и количеството на българското тежко въоръжение", посочи лидерът на партията Костадин Костадинов.

"Нека не забравяме, че военнопрестъпният режим в Украйна от години нарушава правата на българите там. А неонацистите в Украйна унищожават българските паметници от години, изгориха жив един българин в Одеса, нападнаха българин - общински съветник в Белгород, който вследствие на нападението загуби едното си око. Да не говорим, че в момента българи и български граждани са насилствено мобилизирани в Украйна и са използвани за "пушечно месо" на фронта", категоричен е Костадинов.

Орден "Мадарски" конник е третият по старшинство в наградната система на страната ни. С него се награждават чужди и български граждани за особено големи заслуги за установяването, укрепването и развитието на двустранните отношения с Република България. 

"Румен Радев, чието правителство управлява вече повече от половин година чрез министър-председателя, назначен от него, вместо да награждава посланика на Украйна в България, нека вземе мерки за защита на българите там", добави лидерът на "Възраждане".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Какви лаборатории какви пет лева хора деца жени умират Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
bespartiyna@gmail.co
преди 1 година
Съгласна съм! Украински политици не заслужават уважението ни! Те сами си предизвикаха тези събития! те сами си продадоха и предадоха отделилата се от руската федерация област на САЩ, БАЙДЪН И СИНА МУ, НА НАТО! КОЙ ДЯВОЛ ГИ РЪЧКАШЕ ДА ДОПУСНАТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЛАБОРАТОРИИ НА УКРАИНСКА, Т.Е. НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ! ПОД НОСА НА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН? ЗАТОВА НЕ ЗАСЛУЖАВА УКРАИНСКИЯТ ПОСЛАНИК НИКАКВО ОТЛИЧИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! ЗАЩОТО И НАС НАМЕСИХА ВЪВ ВОЙНАТА НА БАЙДЪН С РУСИЯ! Сигнализирай за неуместен коментар