Трифонов: Днешният парламент е голям майтап, сбърках - трагедия е

Според лидера на ИТН политиците носят повече отговорности заради решенията, законите и фактът, че управляват държавата

19.10.2022 | 17:43 Редактор: Ирена Бакърджиева
Трифонов: Днешният парламент е голям майтап, сбърках - трагедия е

"По отношение на това, което се случва в Парламента, мога да бъда много ироничен. Но няма. Защото е тъжно и предполагам, че всички ще се съгласите с това. Защо е такъв тоя Парламент? Защо е такъв футболът? Защо са такива полицаите? Е, отговорът е ясен и ние не бива да се срамуваме от това, или ако се срамуваме, е крайно време да направим нещо по въпроса", написа лидерът на ИТН във Facebook Слави Трифонов.

"Българският футбол е такъв, защото ние сме такива. Българските полицаи са такива, защото ние сме такива. И българският Парламент е такъв, защото ние сме такива. Е, та нали тези хора са дошли от нас. И футболистите и Българският футболен съюз са българи, и полицаите и полицията са българи, и политиците и Парламента са българи. Тоест, като гледам днешния Парламент, той безусловно ми прилича на огледало, в което се оглеждаме всички ние", пише още Трифонов.

По думите му всички, които сме български граждани, живеем в тази държава, и носим отговорност и за българския футбол, и за полицията, и за парламента.

"Е да де, Слави, ама нали ти и твоите хора направихте партия и вие бяхте част от този Парламент? Е, да де, ама не от този Парламент. От предишните три парламента. И в тях, между другото, си имаше председател на Народното събрание. Блазня се и да кажа, че и сега съм виновен за това, че те не могат да си изберат председател, ама тоя път обективно няма как. Просто "Има такъв народ" не е член на сегашния Парламент", добавя лидерът на ИТН.

Според него затова моралът е толкова важен за всички и основно за политиците, защото те носят повече отговорности от нас заради решенията, които взимат, законите, които правят и фактът, че управляват държавата.

"Затова, ако искаме де се оглеждаме в това огледало "Парламента" и да ни харесва това, което виждаме, безапелационно трябва много внимателно да избираме. И следващия път, и по-принцип. Защото днешният Парламент е голям майтап. Сбърках, не е майтап – трагедия е", категоричен е Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ИАзБяхНаКонцерта
преди 1 година
Стига сте му давали гласност на Г-н Трифонов. Има си "собствена" телевизия субсидирана от тези които имаха интерес да клатят нас и държавата. Там да си говори. Или субсидията му излиза извън "неговата" телевизия към други.... БгОнЕър?! Сигнализирай за неуместен коментар