Кирил Петков: Таван на цените на тока, 20% по-високи пенсии и 860 лв. минимална заплата

"Още днес ще внесем законопроекта за Антикорупционната комисия", заяви лидерът на "Продължаваме промяната"

19.10.2022 | 10:35 Редактор: Петя Кръстева

"Време е да поставим точка на безкрайния политически преход, време е разговорът да се превърне не само за политика, а на спазени обещания". Това заяви в първия ден на новия парламент съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Той се зарече, че партията ще продължи работата си оттам, откъдето е била спряна.

"Този път като конструктивна опозиция ще се водим от два принципа - да изпълним предизборните си обещания и да работим за решаването на истинските проблеми на българите", каза Петков и допълни, че  обещанията на партията са в четири области.

"Ще настояваме данъците да не скачат, бюджетният дефицит да се ограничи до 3%, таван на цените на тока, което означава да няма корупция. Ще предложим увеличение на пенсиите с 20% и минималната работна заплата да е 860 лева. Да бъде въведена нова дефиниция за енергийна бедност, две тарифи на ток, вода и газ, минималната заплата за млад лекар да е 2000 лева. Още днес ще внесем законопроекта за Антикорупционната комисия. Ще работим България да е уважаван член на ЕС и НАТО“, изброи приоритетите на "Продължаваме промяната" той.

"В дебатите в НС ще следим за принципност и последователност в техните действия. За всички в залата, които се наричат евроатлантици да напомня, че няма как да се наричаш евроатлантик, ако не се бориш с корупцията. Заплахата от войната в Украйна не трябва да притъпява нуждата от законност в България. Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а реално прокарва чужди интереси. Трябва да направим така, че нашите деца да се гордеят с миналото си сами", категоричен бе Кирил Петков.

По думите му хората искат работеща здравна система, високи работни заплати, работеща съдебна система, която да гарантира справедливост.

"Решаването на тези проблеми е ключ и за преодоляването на демографската криза. Кой би напуснал такава променена България? Ние знаем, че България може да е това кътче в Европа, което дава възможност за качествен живот. Какво ни е попречило досега? Обединение е възможно само с хора, които показват, че са готови да платят личната си цена, за да се променят нещата", обобщи той.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК