Нинова: Не подкрепяме правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

Левицата е излъчила преговорен екип за след връчването на втория и третия мандат

08.10.2022 | 18:33 Редактор: Елеонора Танева

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че левицата няма подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". 

"Няма да ходим на разговори с контактната група, предложена от ГЕРБ. водена от Паси и Плевнелиев. Няма да се явим на такива разговори. Отговорността за съставяне на правителство е на ГЕРБ и на партиите, които свалиха нашето правителство, така че сега те са наред да упрвляват България", заяви Нинова след края на Националния съвет на партията. 

Левицата е избрала преговорен екип, който да води разговори при връчване на другите мандати. В него влизат Корнелия Нинова и тримата ѝ заместници. При нужда, ще бъде създаден и експертен екип. 

В основата на разговорите ще бъдат краткосрочни и средносрочни за решаване проблеми. На първо място Нинова посочи таван на цените на газ, ток и вода.

"Това беше наш основен ангажимент към хората още от май месец. Следващо - необлагаем минимум, който да е прагът на бедност - 504 лв. е засега този праг", каза Нинова.

Сред социалните приоритетите са преизчисляване на пенсиите, минимална заплата, която да е 50% от средната - или 850-860 лв.

На днешното заседание на Националния съвет е взето решение за провеждане на Национален Конгрес на БСП на 11 и 12 февруари. Тя коментира, че има спад в доверието към партията и "така не може да продължава". По думите ѝ трябва да се даде нов хоризонт на партията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК