Костадинов се разгневи на журналисти, изгони ги от пресконференция и сам си тръгна

От "Възраждане" са готови да управляват, ако получат мандат от Радев

05.10.2022 | 11:18 Редактор: Елеонора Танева

Скандал беляза първата пресконференция на партия "Възраждане" след изборите на 2 октомври. Лидерът на партията Костадин Костадинов се опита да изгони журналиста Ралица Филева от "Дневник" по време на брифинг в сградата на БТА.

Костадинов заяви, че не желае да говори пред медии, финансирани от чужди държави и визира освен "Дневник", и "Медиапул", "Капитал" и "Клуб Z", като последните три медии не дойдоха на пресконференцията.

"Нашият морал, принципи и ценности не ни позволяват да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на американското посолство", заяви той и помоли част от журналистите, присъстващи на брифинга, да напуснат.

Костадинов изчака няколко минути и прекрати пресконференцията, но беше последван от журналистите. "Ако искаме да разговаряме с Херо Мустафа, ще отидем в американското посолство", отсече той.

Пред Bulgaria ON AIR от издателя на "Дневник" и "Капитал" - "Икономедия", заявиха, че получават средства от фондация "Америка за България", което е публичен факт, но те са под 2% от бюджета на медийната група.

Никой от колегите не излезе от залата и тогава Костадинов демонстративно напусна собствената си пресконференция и заяви, че няма да подкрепи друг кабинет, освен такъв на "Възраждане". Той обясни, че партията му е готова да състави правителство, но само с мандата на "Възраждане" и ако президентът реши да го връчи на тях. Той посочи още, че са готови със състав на кабинет.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК