Стоев от "Продължаваме промяната": ГЕРБ имат шанс да изпълнят мандата, няма да се коалираме с тях

"Най-голямата грешка е, че не успяхме да убедим в нашите политики достатъчно брой хора", каза той

04.10.2022 | 08:51 Редактор: Искра Ангелова

Лидерите на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков и Асен Василев, заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция и ще следят как е изхарчен всеки един лев на българския данъкоплатец . Те пожелаха успех на ГЕРБ в съставянето на ново правителство.

"Няколко грешки допуснахме, като може би най-голямата грешка е, че не успяхме да убедим в нашите политики достатъчно брой хора да излязат и да гласуват, за да може да продължим в този мандат. На тези избори се явиха два лагера на политики. Единият беше за продължаването на реформите, а другият - на тъмните политики и задкулисие. Българският гласоподавател предпочете единия лагер", каза Стою Стоев от "Продължаваме промяната" в студиото на "България сутрин".

Според него в това НС те нямат друга опция освен да бъдат опозиция.

"В много сложна ситуация поехме управлението на страната, знаете колко кризи се натрупаха в държавата. Хората усетиха ефекта на войната доста силно и това малко ги отблъсна, този път се увеличи и процентът на "Не подкрепям никого". Много хора усещат икономическите ефекти от войната и това им е основната движеща сила в това да избират политиците. През цялата кампания обяснявахме, че ще предположим пределна цена на газа за потребителите, на две отделни стъпки отстъпки за топлоенергията", допълни Стоев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в момента ГЕРБ имат шанс да изпълнят мандата.

"Няма как да се коалираме нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Борисов е начело на партията, но не е само той проблемната фигура. Хората очакват да видят правителство и те избраха кой да бъде техният мандатоносител на това правителство. Миналата година успяхме да съставим правителство с коренно противоположни хора, но в името на България. В момента ние нямаме тази възможност", подчерта Стою Стоев.

И призна, че не вижда как биха съставили кабинет, ако вторият мандат отиде при тях.

"Ще направим опит да направим правителство, ще говорим по политики, но е малка вероятността това да се случи. Трябва да убедим повече хора, че има смисъл да се гласува. Нашите политики са ясни - антикорупционно законодателство, правилно изразходване на средства, продължаваме на социалните политики", коментира още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
ХТР
преди 4 месеца
Защо ги каните изобщо такива лаладжии, дето говорят, а не казват нищо и все друг им е виновен! Сигнализирай за неуместен коментар