С разпокъсано от потопа българско знаме, но с надежда гласуват в Карловско: Дано не ни забравят

В двете секции в Каравелово право на глас имат близо 1100 души

02.10.2022 | 13:43 Редактор: Искра Ангелова

В Каравелово се навършва един месец, откакто селото беше потопено. Там има 2 секции, едната е в кметството, другата е в пенсионерския клуб.

Семейство Георгиеви живеят в сърцето на разрушенията, останали след потопа в Каравелово. Те избраха да гласуват и отидоха до секцията с надеждата, че властта няма да ги забрави след изборите.

"Надяваме се, че ще има промяна в държавата и дано не ни забравят", сподели Пенка Колева.

"Надяваме се на по-достоен живот", коментира Валентин Георгиев.

Водата в родната къща на Валентин е с човешки ръст. След потопа в дома им са оцелели само иконите по стените. А пред къщата си са сложили разпокъсано българско знаме, случайно донесено от водата. Сега живеят при роднини и чакат обещаните от властта фургони.

"Заварихме страхотии, не мога да вляза в къщата, разбихме вратата, кал до коляно", допълни мъжът.

Точно месец след потопа Каравелово се бори с щетите, продължава да няма питейна вода. В двете секции право на глас имат близо 1100 души. Едната е в читалището, което също беше опустошено. Пред него пък са останките от отнесения мост.

За първите часове на изборния ден едва стотина души отидоха до урните.

"Политическа умора, възрастните ги е страх от машините, а наводнението, което се случи в нашето селище, ги демотивира", каза председателят на СИК Иван Петков.

"Тук се оправяме, искаме правда, аз съм една от тези, които за малко да се удавят. Но благодаря на българската армия и на младите, които ме спасиха. Гласувам с удоволствие, защото цяла България се стече на помощ", категорична е възрастната жена.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК