Най-нетърпеливите в Хасково гласуваха рано: В България не се живее, трябва промяна

230 000 са имащите право на глас на тези избори в областта

02.10.2022 | 08:49 Редактор: Теодора Патронова

230 000 са имащите право на глас на тези избори в Хасковска област. Някои от най-нетърпеливите да гласува решиха да направят това в още първите минути след 7 часа. 

Сание Мюмюн бе сред първите гласували тази сутрин в секция номер 8 в Хасково. Решила да упражни вота си толкова рано, за да успее изпрати своя съпруг, който пък тръгвал на път.

"Заедно с него дойдохме да гласуваме, защото тръгва и няма да може да гласува за това", обясни тя.

Сезгин гласува редовно на избори. И днес е до урната, защото смята, че държавата ни се нуждае от промяна. "Всичко трябва да се промени, токът ни е скъп, всичко ни е скъпо, просто не се живее в България вече", коментира тя.

В съседната 9 секция сред първите гласували тази сутрин бе и Христо Христов. Той упражни правото си на вот тук по простата причина, че е член на избирателната комисия.

"Аз така или иначе си гласувам винаги тук в изборната секция. Всеки трябва да гласува, за да има промяна в тази държава", изтъкна той.

И докато хората в Хасково отиваха до урните с надежда за по-добро бъдеще, край училището, в което са поместени 4-те секции, ги очакваше до болка познат за местните стар проблем - поредната ВиК-авария.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК