Глас от "Промяната": Важно е да имаме мнозинство, което да се грижи за националния интерес

По думите на Венеция Ангова в никакъв случай няма да има коалиция с ГЕРБ

29.09.2022 | 20:37 Редактор: Ваня Кузманова

Дни преди вота - каква е кондицията на партиите и мотивацията на избирателите? 

"Най-важното е да имаме мнозинство, което да се грижи за българския национален интерес. Това мнозинство би било базирано не на обединение на базата на манипулации и корупция, а точно обратното. Коалиция би могла да бъде създадена с такива партии, които не биха се уплашили да се справят с проблема с корупцията", заяви Венеция Ангова от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ в никакъв случай няма да има коалиция с ГЕРБ. 

"Виждаме се в ролята на победител, защото победа за нас, би означавала и победа за обществото. Ще увеличим пенсиите и майчинските", изтъкна тя.

"С нашите коалиционни партньори от "Демократична България" работихме доста успешно. Смятам, че това е потенциално партньорство след изборите и с БСП", посочи Ангова пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира, че през август са оставили хазната с 2 млрд. по-малко дълг и с милиард и половина излишък.

"Ние за една година вдигнахме с 170 лв. пенсиите, толкова колкото за предходните 12 години не бяха. Дефицитът на държавата не засяга социалните плащания. Ние можем да си ги позволим само с нашите си средства", изтъкна гостът.  

Нейното мнение е, че няма дефиниция за енергийна бедност и затова са го заложили в тяхната програма

"0% ДДС за хляба нямаше ефект, защото когато слагаме такова на регулиран пазар би имало ефект, защото има проследимост. Когато е на нерегулиран пазар ние нямаме гаранция, че тези пари ще се отразят във финалната цена", заключи Венеция Ангова.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК