Ген. Атанасов: Путин губи войната, може да му готвят вътрешна революция

Коалиция с БСП не е възможна, ако не застане категорично на страната на Украйна, коментира кандидатът за депутат от ДБ

21.09.2022 | 20:22 Редактор: Елеонора Танева

Путин обяви частична военна мобилизация. Има ли реални рискове за българската национална сигурност? 

"Рисковете за българската национална сигурност не са от днес. Путин губи войната в Украйна и това е мотивът да излезе с това остро активно мероприятие. Тази заплаха и мобилизацията - това е насочено и към страните от Алианса, но и към вътрешната публика в Русия. Той има проблеми в страната, общински съветници в Петербург в Москва му искат оставката, това може да е прелюдия към вътрешна революция", коментира бившият директор на Националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасов в студиото на  "Денят ON AIR"

Той допълни, че все повече стават хората в Русия, които се плашат от това, което става в Украйна. 

"Много ковчези се връщат, около 50 000 са жертвите, а в официалната статистика пишат 5 000. Част от мобилизацията от една страна е да покажат решителност срещу Украйна, има и вътрешно политически аспект - да бъдат сплашени тези, които се изправят срещу режима", допълни кандидатът за депутат от "Демократична България" пред Bulgaria ON AIR

Той определи Путин като "безумец", ако вярва, че ще спечели войната срещу целия цивилизован свят. 

"Планът е бил да се залови и обезглави Зеленски и да се овладее за 3 дни властта. Путин и днешна Русия е агресор, който заплашва не само Украйна. Украйна брани в момента Европа. Тя дава невероятни жертви в жива сила и инфраструктура. И ние ще стоим и ще гледаме отстрани, заради русофили, за чийто глас се борят няколко партии", заяви ген. Атанасов.

И уточни, че коалиция с БСП не е възможна, ако левицата не застане категорично на страната на Украйна. Също така заяви, че в момента България няма каква военна техника да изпрати на Украйна. Складовете били изпразнени през фирми, а оръжейните заводи изпитват затруднения, заради липса на части. 

Гостът коментира и акциите на МВР срещу купуването на гласове.

"Това е имитация на работа - в 2 ромски махали, за да измият очите на хората. Пари се раздават, знаят се колко струват гласовете, има цели бригади, основни са хората на ГЕРБ. Служители на общинските администрации участват в това. Същото е положение в районите на ДПС и на това не се противодейства", каза ген. Атанасов.

По отношение на борбата с трафика на нелегални мигранти заяви, че това е практика от много години и трудно може да бъде прекратена за кратък период от време. 

"В това са включени множество служители на различни нива в МВР, трябва сериозна кадрова промяна там. Тези, които ги хващат, са капка в морето от това, което минава през българската граница. Българските служби отдавна са пробити, трябва да имаме мнозинство и власт, за да променим нещата", добави кандидатът за народен представител от листата на ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Георги
преди 1 година
Генералчето чува ли се изобщо? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
Българка
преди 1 година
Ген. Атанасов, вие такива глупости наприказвате. Путин губел войната. Ама това виц ли е???!! Вие май обичате да си правите проветрение на устата. Как може такива *** да им се дава да правят интервю. Сигнализирай за неуместен коментар