Зеленски: Путин показа, че има проблем с военните, трябва му милионна армия, за да дойде при нас

Украинският президент не вярва руският му колега да прибегне до ядрено оръжие

21.09.2022 | 17:16 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Путин показа, че има проблем с военните, трябва му милионна армия, за да дойде при нас

"Частичната мобилизация" показва, че Русия има проблеми с офицери и друг военен състав. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Bild.

"Вече знаем, че мобилизираха кадети - момчета, които не знаеха как да се бият. Тези кадети умряха. Те дори не можаха да завършат обучението си. Всички тези хора не могат да се бият. Те дойдоха при нас и умряха. Той (Путин) вижда, че частите му просто бягат. Има нужда от милионна армия, за да дойде при нас. Защото вижда, че значителна част от идващите при нас просто бягат. Той иска да удави Украйна в кръв, но и в кръвта на собствените си войници", коментира Зеленски.

Той не вярва, че Путин ще използва ядрено оръжие, но не го изключва като възможност, защото "не можем да влезем в главата на този човек", пише "Украинская правда". 

Зеленски е убеден, че "фиктивните референдуми" в окупираните територии на Украйна не се признават от 90% от държавите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 6
Ооошшоо
преди 1 година
300 000 войска. И да ще приключи всичко и Зеленски си отива. И това е. И стига вече. Да приключи по скоро. Запада ще пострада, ако не престанат да провокират Путин и Медведев. Просто и ясно е. Страх ги е от още по-голяма Русия, а трябва защото се самозабравиха. Няма ненаказано зло. Някои трябва да си седне на 4буквието и да започне да се съобразява с останалите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 13
анонимен
преди 1 година
Този наркоман зеленски продаде държавата си за без пари почти. Това, което краварите направиха с България, като я ограбиха, няма да се случи с Русия!! Или те си мислят, че като Горбачов, плащат и става. ащото след предаването му, той замина за лос Анджелис и никога не се върна с Русия .... А Навални е просто един *** у нищо повече. За разлика от нас българите дупедавци и чуждопоклонници, Русия ще надвие всички мизерници, посмели да посегнат.. Сигнализирай за неуместен коментар