Мая Манолова и съпартийци изгориха 1000 надписани сметки за парно пред "Топлофикация"

"Ще продължим с ефективните действия и след 2 октомври", категорична бе тя

16.09.2022 | 22:32 Редактор: Петя Кръстева

Лидерът на партия "Изправи се България" Мая Манолова и нейни съпартийци ритуално изгориха близо 1000 надписани сметки за парно пред сградата на "Топлофикация - София" като част от кампанията "Не плащай". 

Тя подчерта, че кампанията преминава към ефективни действия. 

"Изгаряме фактури на "Топлофикация-София", които са с надписано ДДС. Това са фактури, с които гражданите на София са ограбени с плюс 11%. Това са измамни фактури с грабителско 20% ДДС", коментира Манолова.

По думите ѝ ДДС за топлинната услуга е трябвало да бъде намален от 20 на 9%. Манолова призова "Топлофикация" да изпрати на потребителите коректните сметки за парно. 

"Ще продължим с ефективните действия и след 2 октомври, ако не се приеме предложеният от "Изправи се България" Закон за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор и не бъдат взети мерки за свръхвисоките парно, вода, природен газ, метан, бензин, дизел, дърва за огрев, палети. Ако държавата не поеме цялото увеличение на битовите сметки, протестите ще продължат ефективно", категорична бе тя. 

Целите на кампанията "Не плащай" са намаляване на сметките, разобличаване на монополистите, орязване печалбите им и подкрепа за енергийно бедните. Следващото изгаряне на фактури ще бъде пред Столичната община, закани се Манолова. 

"Европейската бюрокрация призна, че се провали в регулацията на тока и газа, а също и по отношение на регулацията на цената на тока с предложението и гражданите, и малките фирми да се върнат на регулирания пазар на ел. енергия. Това е знак, че България има нужда от лява политика, социална политика, "Изправи се България" предлага такава политика", обобщи тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК