Двама са задържаните за купуване на гласове в Дупница

Според неофициална информация те са щели да бъдат купени в полза на партия, която не е сред лидерите за предстоящия вот

15.09.2022 | 14:07 Редактор: Теодора Патронова

Двама мъже са арестувани в Дупница по подозрения за купуване на гласове. Двамата задържани не са криминално проявени и са на 28 и 48 години.

Операцията се е провела в сряда. Претърсени са били и няколко адреса. Намерен е списък с 21 имена. Според неофициална информация гласовете са щели да бъдат купени в полза на партия, която не е сред лидерите за вота на 2 октомври. Това е първата акция срещу купуване на гласове за поредните предсрочни избори. 

"В хода на операцията на бензиностанция на територията на Дупница бяха установени двете лица, в условията на неотложност бяха извършени лични обиски на същите. По време на обиските бяха установени и иззети списъци с лични данни на жители на община Дупница и номер на конкретна избирателна секция. В рамките на операцията бяха извършени и други процесуални дейности, претърсване и изземване на територията на град Дупница в частни имоти. Иззети са сравнителни материали за анализ, както мобилни телефони и други", обясни директорът на ОД на МВР Кюстендил - Светослав Григоров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК