Асен Агов: Податливите на лъжите на Кремъл ще бъдат смлени, както руските войски в Украйна

Управлява ни нелеп служебен кабинет, категоричен е журналистът

12.09.2022 | 20:53 Редактор: Теодора Патронова

Каква е българската действителност в геополитическата обстановка?

"Българската действителност е част от европейската действителност. Изборите са пътят да се решават кризите. Досегашните избори не решиха онази политическа криза, която тлее още от 2001 година поради липсата на реформи в България. Тези избори сега няма да я решат още веднъж поради липсата на ясно разграничение, което се нарича двуполюсен модел, защото няма 2 идеи за това как да върви България напред", коментира журналистът Асен Агов в "Денят ON AIR".

Той смята, че в момента сме "в най-нелепия период с едно нелепо служебно правителство, което се прави, че работи" и когато се заработи - прави грешки, които ние плащаме. Според него несгодите, които се случват на България, се дължат на войната в Украйна. 

"Може ли газта да бъде основен проблем на страната? Не е основен проблем да се помага на Украйна да спечели тази война. Това, което става в Украйна, ще се отрази на изборите. Това ще насърчи цялата евроатлантическа общност в България. Онези, които бяха податливи на лъжите на Кремъл, сега ще бъдат смлени, както руските войски в Украйна", каза Агов пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът е на мнение, че президентът Радев трябва да се изолира, също така Бойко Борисов трябва да се оттегли от активния политически живот и да се извършат реформи в съдебната система, а регионите да се превърнат в ясни стопански единици.

По думите му не може да тичаме на избори година след година и да не можем да излезем от политическата криза.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Асенчо
преди 1 година
Само не разбирам защо войната в Украйна служи за оправдание за некомпетентността на политиците и за безкритичното отношение на някои журналисти като господин Агов към предходните управляващи? За всичко или ГЕРБ им е виновен, или войната. Газовата криза е причинена от тях.Истината е, че им липсват качества и няма нищо нередно това да им се каже директно. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
ilieva_natalija@abv.
преди 1 година
Пребоядисани полиТИКци, които дори и подсказано от природата, че ще се намокрят, те не разпъват чадъра,, а пипайки шалварите си, че са мокри успокоени продължават, че е безмислено от дъжда да превантивно да се предпазят! Затова всички се стремят под покрива на НС,... стола да се прислонят и угощението от наивните да присвоят!?? С природата не се шегувай, а да и съдействаме да добруваме, защото само ТРЪМП от всички тях, не позволи, да са и за смях Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 година