Борисов: В Украйна има само един агресор - Путин, ние имаме двама - Киро и Асен

"Изборите зависят от президента Радев - дали ще бъдат честни", смята лидерът на ГЕРБ

12.09.2022 | 12:02 Редактор: Петя Кръстева

"Надявам се в най-скоро време в Украйна да тече нормален и спокоен диалог. Не е естествено това, което се случва там. Агресията на Русия трябва да прекъсне незабавно. Затова сме и толкова твърди в подкрепата към Украйна",  каза по време на посещението си в Бургаска област лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той се срещна с представители на украинската общност в района, като обяви, че се надява войната в Украйна да свърши по-бързо.

"Затова вместо за предизборна кампания, даваме парите за детски лагер. Първо да свърши войната - след това всички ще инвестираме в тази дружба", добави той.

"В Украйна ще е по-ниска инфлацията, защото те имат само един агресор - Путин. Ние тук имаме двама - Киро и Асен", заяви Бойко Борисов.

"Не очаквах толкова да са счупили държавата. Ако народът знае реално какво са правили тези хора, какво са причинили, това е все едно да минеш през тези солници, да ги разбуташ и да искаш пак да се произвежда нещо. То е счупено, та счупено. Изборите ще си дойдат и ще минат. Въпросът е как да стабилизираме държавата. Това е най-важното", коментира Борисов.

"Изборите зависят от президента Радев - дали ще бъдат честни. Ако направят същите далавери с машините, какво значение има какъв ще е резултатът? Ако така продължи да пада цената на нафтата и бензина, означава, че сме били прави, че от България се изнасят огромни суми - 30 млн. лв. на ден. Виждате, че 30 дни, откакто ги няма Киро и Асен, нафтата и бензинът пада всеки ден", подчерта още Борисов, цитиран от "Труд".

Той беше категоричен - ГЕРБ ще се опита да нормализира нещата.

"Старият модел не можем да го върнем вече. В България официалната инфлация е два пъти по-голяма от тази в Европа. Като ги слушам - толкова брутални, толкова самонадеяни. Не им стигнало времето. Добре, че ги свалиха, че ако бяха изкарали още 2-3 месеца, нямаше да има какво да яде народът", допълни Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Чукча писател
преди 1 година
Мисля, че е крайно време за консултация с психолог и психиатър. Видно е че Бойко има някакво психично растройство, което не се повлиява от сегашните медикаменти, които приема. Той е жертва, ту на Радвев, ту на Асен, ту на Киро ... Предполагам, че е жертва на собствената си простотия, която демонстрира ежедневно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
Читател
преди 1 година
Охраната,човекът е озверял,не пазете него,пазете някой от гражданите да не пострадат. Б.сигурно става насън,защото я Кирчо,я Асенчо му се привиждат.Само пенсия може да даде спокойствие на индивида,който ни лъже от сутрин до вечер. Сигнализирай за неуместен коментар