Да израснеш под купола на цирка: Стивън Кароли и Еми Велкова работят като дуо "Кароли"

Родителите им са сред най-уважаваните имена на манежа

24.10.2022 | 19:20 Редактор: Ваня Кузманова

Еми Велкова и Стивън Кароли са израснали под купола на цирка, а родителите им са сред най-уважаваните имена на манежа. 

Летящи хора, магически трикове и бляскави костюми. Циркът е като тези вълшебни места от приказките, в които човек може да се потопи за една вечер и да си тръгне вдъхновен. И докато за едни да отидеш на цирк е просто забавление, за други цветният купол е дом. Стивън Кароли и Еми Велкова са деца на цирка, а в момента работят заедно като дуо "Кароли". 

И двамата са деца на знаменити циркови артисти. Стивън е 6-то поколение цирков изпълнител и идва от световно известната циркова фамилия Кароли. Носители на множество престижни награди. Чичо му - Франческо Кароли създава визията на модерния клоун, който така добре познаваме.

"Много циркове по света използват лицето на моя чичо - Белият Клоун. По това се вижда, какво голямо семейство сме и в средите всички знаят, кои сме", сподели Стивън.

Родителите на Еми се запознават в цирка баща ѝ Методи Велков е еквилибрист, който дори днес, на 70, продължава да изълнаява своя номер. Свидетел на тяхното запознанство е журналистът и цирков хроникьор Драгомир Драганов. 

Майката на Еми е една от примите на българския цирк - Емилия Иванова. Ученичка на легендарния сеньор Лазар Добрич, след неговата смърт, тя става част от трупа "Кехайови". 

Животът в цирка е колкото магичен, толкова и труден. След като светлините под шапитото угаснат, започва истинската работа. 

Еми започва с обръчи, но днес вече може да се похвали с богато портфолио от номера. Цирковият път на Стивън е бил предначертан. Днес той е създател на собствена циркова школа в Швейцария и заедно с Еми обикалят света. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК