Да превърнеш дефекта в ефект: Цвета Караянчева за инициативата "Ходи пеша"

Бившият шеф на Народното събрание обича природата и иска да популяризира непознатите кътчета в България

01.06.2022 | 20:05 Редактор: Ваня Кузманова

Кога дефектът се превръща в ефект? И как едно изказване, породило бурна обществена реакция и се превърна в хаштаг, а след това и в инициатива? 

От понеделник до петък можем да я видим в костюм и на токчета, или на партийно събитие. Но през уикенда официалното облекло отива в гардероба, а елегантните обувки дават път на маратонките. 

"Добре дошли в Източните Родопи. Един от най-красивите краища на България", каза бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателят на 44-то Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали превръща една от прочутите си реплики първо в хаштаг, а после в инициатива.

"Тази инициатива дойде от една моя реплика "ходи пеша" и заедно със съпруга ми решихме, че негатива можем да го превърнем в позитив. Толкова обичаме да ходим сред природата. Особено след като катастрофирах, трябваше много да ходя, за да ми укрепнат мускулите", посочи Цвета Караянчева. 

Покрай пандемията партийните срещи сред природата зачестяват, а разходките сред природата се превръщат в запазена марка на предизборната кампания на Караянчева в Кърджали. Бившият шеф на Народното събрание говори за природата с любов и с желание да популяризира непознатите кътчета в България.

"Аз съм много емоционален човек. Истински говоря пред хората и партийната организация. Злобата за тази моя реплика "ходи пеша" беше много голяма, но когато до себе си имаш стабилно семейство, преодоляваш всичко това", каза Караянчева.

Откакто не е депутат животът ѝ е различен, напрежението намалява. Остава ѝ време за внуците, книги и разбира се, любимата музика - хардрок и метал. Споделя, че въпреки натовареното ежедневие не ѝ е било проблем да се справи със задълженията на председател на Народното събрание. 

Днес тя има свободата да се движи спокойно по софийските улици. А идеята за новата инициатива, свързана с красотата на природата идва съвсем естествено.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и оператора Йордан Илиев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
стига бе
преди 1 година
Какво допринесе тая женица за благото на България? Можете ли да отговорите. Според мен си е простичка но изяде бая народна пара и продължава да яде за заслуга към Бойко' че въпреки обидата и излагацията си мълча. Няма смисъл въобще да ни я пробутвате Сигнализирай за неуместен коментар