Гримьорът на звездите Георги Русев: Трябва да изкараш характера на жената чрез грима

Той вярва, че артистът трябва да се развива постоянно и да не губи амбицията си

19.09.2022 | 19:18 Редактор: Ирена Бакърджиева

Георги Русев работи с едни от най-красивите жени в България. Неговата страст е гримът. Казват, че е истински магьосник. За него гримът е страст. Едва на 28 Георги Русев вече е сред топ-гримьорите в България.

"Наистина много се старая и всеки детайл за мен е важен. Мисля, че точно там е разковничето. Когато се работи с перфекционизъм, поглед над нещата и се изпипва всеки детайл - цялостната картина после няма как да не се запомни и да не стане нещо красиво", твърди гримьорът.

През последните 5 години Георги е сред най-търсените имена в индустрията на красотата. Работи за редица модни списания, реклами, музикални видеоклипове и фотосесии.

"Всяко начало е трудно във всяка една професия, нищо не става с щракване на пръсти. Няма да забравя - в шкафа имах един фон дьо тен и едно червило и си казвах "Боже, дали някога ще направя куфар с грим?!" - Вдъхновява ме всичко красиво, една хубава коса, рокля, поведението на една дама, много дребни неща могат да ме жегнат и да го изрисувам върху лицето. А иначе мога да посоча Дженифър Лопес - обожавам я", категоричен е Георги.

Затова и съвсем не случайно той печели втора награда в световен конкурс на известна марка гримове с над 800 участници от цял свят, създавайки визия именно за Дженифър Лопес. За кратко време гримьорът успява да изгради собствен и разпознаваем стил. Работи с някои от най-популярните лица у нас, сред които Галена, Анелия, Алекс Сърчаджиева, Алекс Богданска, Мария Силвестър и Николета Лозанова.

"Точно това е тънкостта, че трябва да изкараш характера на всяка една дама. Не можеш да работиш по калъп. Задължително вкарваш собствен стил, но да изкараш характера и индивидуалността на самата дама, с която се работи. Като се погледне, хем да се види в светлина, но да се запази нейното излъчване и характер", посочи гримьорът.

Георги работи много и изключително педантично. Вярва, че един артист трябва да се развива постоянно и да не губи амбицията си.

"И въпреки трудностите - било финансови, хора, спънки някакви - не се отказах и мисля, че никой не трябва да се отказва от мечтите си. Може да е едно клише, но ако сега се върна и срещна моето аз преди 5 години, ще му кажа отново: "Ще успееш, не се отказвай!". Просто нещата се случват", смята Георги.

А следващата му мечта е да стигне до Холивуд, до големите звезди и червения килим.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК