Да срещнеш Бойко Борисов: Лидерът на опозицията пред китайката Юсян Лин

Юсян учи политология, пише дисертация и се среща с политици от различни формации

06.06.2022 | 20:08 Редактор: Ваня Кузманова

Запознахме ви с Юсян Лин преди дни, а репортажът събра рекорден брой зрители. Само във Facebook страницата на Bulgaria On Air, 150 хил. души видяха с каква вещина младата китайка анализира българската политика. Юсян учи политология, пише дисертация тук и се среща с политици от различни формации. В събота тя посети партийно събитие на ГЕРБ и разговаря с Бойко Борисов. 

Срещаме се с Юсян и тръгваме за Кюстендил, където най-голямата опозиционна партия ГЕРБ има събитие. Желанието на младата китайка е да говори с бившия премиер Бойко Борисов. Надява се това да намери място в дисертацията ѝ. Както някои от предишните З срещи с български политици. 

"Аз помня Борисов, беше по време на Зимен университет на Младежи ГЕРБ и беше вечерта, всъщност неформално. Много се развеселиха на масата. Когато той почва да говори, хората се радват. Той говори на много разбираем език. И може би сега, когато партията е в опозиция, няма толкова много ангажименти в правителство и затова имат повече време да покажат грижа. Това е добре за развитието на самата партия. Кирил Петков - помня беше на улица в Пловдив, после в Търново. На улицата също е много неформално и разговарят с хората. Тогава всъщност беше септември, преди предизборната кампания и аз го питах какво ще правите за кампанията и той ми каза, че ще пътуват от град в град с рейс", разказа китайката Юсян Лин.

По пътя забелязваме, че тя искрено се радва на много неща, които като цяло не впечатляват българите. Влизаме в Драматичния театър в Кюстендил. Залата е пълна със симпатизанти. Разговорът между Юсян Лин и Борисов: Хей! – Помните ли ме? – Помня те от Зимния университет. – Какво правите тук? – Интересувам се от други организации на ГЕРБ, освен Младежи ГЕРБ. 

Оказва се, че научният ѝ ръководител в Англия, за дисертацията ѝ е казал всъщност да се съсредоточи само на ГЕРБ. Да пише само за ГЕРБ.

"Е, за кого да пише другиго? То други няма, вие кои други знаете? БСП си отидоха, "Да, България" си отидоха, Има такъв народ" си отидоха, "Продължаваме промяната" още нямат нищо, а ДПС са си константна величина", посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Юсян се надява да няма ново затваряне, защото ѝ предстои да пътува – първо за Англия, а после за Китай. Тръгваме от Кюстендил. А Юсян вече гледа към следващата среща - с "Продължаваме промяната".

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК