Линия Здраве - 10.10.2021 - пълен запис

Главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева за "Форум бременност и детско здраве"

14.10.2021 | 17:56 Редактор: Тодор Петров

Раждането на дете е едно от най-мечтаните и радостни събития в живота на човек, но и изпълнен с трудности и предизвикателства период, който поставя на изпитание търпението, нервите и издръжливостта ни. 

Какви са качествата на добрия родител и възможно ли е да бъдем перфектни родители – тези и още актуални въпроси, свързани с възпитанието на детето, са на фокус по време на второто издание на различното здравно предаване "Линия Здраве" по Bulgaria ON AIR

Специален гост в студиото на предаването бе гл. редактор на здравния портал Puls.bg Румяна Тасева. В ефира на Bulgaria ON AIR тя разказа повече и за основните теми и гости в програмата на есенното дигитално издание на "Форум бременност и детско здраве", който се организира от Puls.bg. Събитието ще се проведе на 16 октомври от 16:00 часа и ще се излъчва безплатно на Investor Media Pro и Puls.bg/live.

"Поставили сме си цел да скъсим дистанцията между пациенти и медици. В случая - хората, които най-много работят за здравето на майката и новороденото, за бъдещите и настоящи родители. Продължаваме с онлайн изданията на "Форум бременност и детско здраве", защото условията го изискват, стремим се максимално да намалим рисковете заразата да се предаде. Смятаме есента да поставим тема Ковид и бременност - какво знаем досега, която ще бъде изнесена от акушер-гинеколога д-р Иван Диков", каза Тасева.

Д-р Емил Начев пък ще говори за хипофункцията на щитовидната жлеза и хашимото. И двете са все по-сериозно разпространени сред младите жени.

"Важно е да знаем стъпките преди планирането на бременността. Ако тя е станала спонтанно, пак е хубаво да се знае какво да се предприеме, защото понижената функция на щитовидната жлеза може да повлияе на развитието на бебето. Хубаво е жените да имат наум, понякога самата бременност отключва тези състояния", посочи още Румяна Тасева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК