България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бременност и Ковид-19: "Форум бременност и детско здраве" стартира на 16 октомври

Главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева разказа за темите на дигиталното есенно издание

13.10.2021 | 08:10 Редактор: Здравко Черкезов

Дигиталното есенно издание на "Форум бременност и детско здраве" на Puls.bg стартира на 16 октомври.

"Започваме с една много актуална и интересна тема. Ще се опитаме с д-р Иван Диков от Майчин дом да направим равносметка за бременност и Ковид-19. Мина година, има натрупани научни данни и ще се опитаме да доставим тази достоверна информация на нашата аудитория", сподели главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева в студиото на "България сутрин".

Според Тасева, бременните жени са едни от най-затворените хора по време на пандемия – най-старателно се придържат към противоепидемичните мерки. 

"Това от една страна е положително, но от друга – знаем, че изолирането от хора има своите негативи и ефектът от това тепърва ще се разбира", изтъкна журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Други теми на "Форум бременност и детско здраве" включват Хашимото и функцията на щитовидната железа, как протичането на бременността може да повлияе на раждането и грижите за родилката след раждането.

"На 16 октомври от 16:00 ч. ще започне предаването", съобщи Тасева. Тазгодишният форум е 13-и поред и ще се проведе изцяло онлайн. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК