Христо Проданов: Отговорно е ИТН да се съгласят на писмено споразумение

Трябва разчистване на корупцията, не можеш върху пясъци да строиш небостъргачи, подчерта депутатът от "БСП за България"

01.08.2021 | 11:01 Редактор: Елеонора Танева
Христо Проданов: Отговорно е ИТН да се съгласят на писмено споразумение

"Пламен Николов е комуникативен и диалогичен човек с добри идеи. Това са първите ми впечатления от него при първата ни среща". Това каза Христо Проданов, зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България". 

Той посочи, че мажоритарният вот е темата, по която БСП се разминава с "Има такъв народ". И добави, че левицата иска смяна на модела и връщане към устоите на Конституцията, според която България е парламентарна република.

"Корумпираното управление на ГЕРБ трябва да се изчисти, за да може да се започне наново, не можеш върху пясъци да строиш небостъргачи. Трябва здрава основа, върху която да се изгражда българската държавност, която беше разрушена през последните 12 години по време на управлението на Бойко Борисов", заяви Проданов пред БНР. 

Той подчерта, че под някаква форма трябва да има писмено споразумение между различните партии или двустранни споразумения между мандатоносителите. 

"По-лесно е така да се работи и е отговорно пред българските граждани. За отговорно и открито управление е важно да има нещо разписано", уточни зам.-председател на парламентарната група на "БСП за България". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК