Тошко Йорданов: Приоритетите ни се припокриват с тези на ДБ, ИБГНИ и БСП

Парламентът е пълен с противоречия, посочи зам.-председателят на "Има такъв народ"

30.07.2021 | 18:11 Редактор: Здравко Черкезов

След като президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство, председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов направи изявление редом до кандидат-премиера на партията Пламен Николов.

"Парламентът е пълен с противоречия, но отговорността и моралът изискват да се направи така, че суверенът да остане доволен. Осъзнавайки цялата си отговорност, бяхме при президента, където нашият кандидат за премиер г-н Николов взе мандата. Той е доктор по философия и правото, владее 3 езика. И в парламента ще бъде нашият кандидат-премиер с правителство, което ще представим там"заяви Тошко Йорданов.

Пламен Николов посочи 5-те първи приоритета пред правителството, като изреди: "Планът за възстановяване, предстояща Ковид-криза, с която искаме да се справим, пенсиите, искаме да преизчислим всичко, имаме ангажименти към избирателите за изборната система и мажоритарния вот, и съдебната реформа".

"Огромна част от тях са заявени като приоритети на "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!", дори и на БСП. Предполагаме и се надяваме да получим подкрепа за тези приоритети. Държим на ДБ и ИБГНИ, те са свободни партии и ако припознават тези приоритети, ще гласуват за този кабинет", каза още Тошко Йорданов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК