Нинова: Без БСП няма да има стабилно правителство, ще поканим Николов на разговори

"Трите т.нар. партии на протеста нямат достатъчно мнозинство", заяви тя

31.07.2021 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: Без БСП няма да има стабилно правителство, ще поканим Николов на разговори

БСП ще покани във вторник предложения за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов на общо събрание на парламентарната група и на коалиционните партньори. Това заяви в подножието на връх Бузлуджа, където социалистите отбелязват 130-годишен юбилей, лидерът на левицата Корнелия Нинова. Според нея е все по-вероятно да има редовен кабинет.

"Сериозните разговори, които проведохме, уважителното отношение към БСП, което получихме от ИТН, и необходимостта от нашата подкрепа в самата зала ни дават основание да кажем, че без БСП няма да има стабилно правителство", заяви Нинова.

"Разбира се, остават още важни решения. Трите т.нар. партии на протеста нямат достатъчно мнозинство, за да съставят стабилно правителство", каза още тя.

Корнелия Нинова коментира и кандидат-премиерът на "Има такъв народ” Пламен Николов: "Той беше част от преговорния екип на ИТН в частта "Образование". Там показа компетентност и диалогичност в тази сфера, разбира се, това не е достатъчно“, уточни Нинова, цитирана от БНР.

БСП отбелязва днес 130 години от началото на организираното социалистическо движение в България. Честванията по случай юбилея започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметниците под връх Бузлуджа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК