Зарков: С "Има такъв народ" се получи голямо припокриване в приоритетите ни

"Служебният кабинет се ползва с голямо обществено доверие", заяви депутатът от БСП

28.07.2021 | 21:39 Редактор: Искра Ангелова

БСП с условия към "Има такъв народ". Ще подкрепят кабинет, след като разберат имената на министрите.

Но това ли е единственото условие?

"Не, това не е единственото условие. Това е следващият етап от разговори. В момента се намираме в период на преговори по политики. С радост мога да кажа, че от първите серии, които се проведоха между БСП и "Има такъв народ", имаше добри новини, получи се припокриване в голяма част от приоритетите ни", каза депутатът от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че утре ще водят преговори в сектор "Правосъдие".

"Веднъж, когато свършим с тези разговори, тогава мандатоносителят трябва да предложи и поименния съвет на Министерския съвет. И тогава ние ще се произнесем окончателно върху политики и изпълнители на тези политики. Струва ми се, че служебният кабинет се ползва с голямо обществено доверие, защото в него работят почтени и компетентни хора, които през последните 2 месеца показаха, че освен всичко - не им липсва и кураж", допълни Зарков в ефира на Bulgaria ON AIR.

В тази връзка той смята, че е нормално някои от тях да продължат работата си.

"Националният съвет постави два общи въпроса - единият е в идеологически аспект. Ние сме противници и няма да подкрепим базова идея на отдръпване на държавата от всякакви икономически сектори. Още повече в момента, в който след две поредни кампании видяхме икономическото страдание, в което живеят българските граждани. Ковид вълната само утежни ситуацията. Вижда се, че "Има такъв народ" прояви чувствителност и реагира. От една страна сменяйки кабинета си", коментира народният представител.

Запитан дали БСП е склонна да оттегли подкрепата си във всеки един момент, той отговори:

"Когато БСП се разпише с подкрепата си пред дадени приоритети и ако те не бъдат изпълнени в дадения срок - естествено е, че ще бъде преразгледано решението за подкрепа. Има две неща, които трябва да се случат с пенсиите - едното е увеличаване на пенсиите, особено на тези, които са под прага на бедността. И другото е преизчисляване на пенсиите. Не само повишаване, а повишаване с цел справедливост."

Според Зарков с Конституцията не трябва да се бърза.

"Ковид-19 дойде в една страна вече раздирана от неравенства и още повече ги задълбочи. Ковид-19 дойде в една страна, в която огромна част от населението се осигурява от доход до 1 000 лв. Той дойде в страна, в която малките предприятия са се задушавали както от по-големите си конкуренти, така и от администрация, която не действа по най-добрия начин", подчерта депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК