Проф. Гечев, БСП: Вижданията ни за икономическа политика съвпадат с тези на ИТН

"Причината за това е, че и двете страни са ползвали опитите на страните членки на ЕС и техните икономически политики", заяви той

28.07.2021 | 18:38 Редактор: Жаклина Иванова
Проф. Гечев, БСП: Вижданията ни за икономическа политика съвпадат с тези на ИТН

"Имаме добри новини. Бяхме настроени позитивно, тъй като внимателно анализирахме икономическата програма на ИТН, и видяхме, че техните основни стълбове за провеждане на икономическа политика в краткосрочен и дългосрочен период съвпадат с нашите виждания от последните години. Причината за това е, че и двете страни са ползвали опитите на страните членки на ЕС и техните икономически политики", заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев след консултации с ИТН.

Той уточни, че от левицата са направили детайлен анализ и са установили, че имат съвпадения на мнения.

"Имаме и различия от гледна точка на това, че при следващи срещи, на оперативно ниво, трябва да се изработят конкретни инструменти за реализация на общи идеи", обясни Гечев.

По думите му такива инструменти ще бъдат свързани с подоходна политика, стимулиране на хората с най-ниски доходи, фокус върху малките и средни фирми и как държавата може да помогне на бизнеса в тези трудни условия, както и подобряване ефективността на регулативните органи, съобщиха от пресцентъра на БСП.

На въпрос за идеята на ИТН за концесиониране на "Автомагистали" и приватизация на ББР, Гечев каза: "Още в самото начало те казаха, че нямат в програмата си такъв елемент и това е била идея на предния кандидат за премиер".

Снимка: Пресцентър на БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК