Карадайъ с тежка атака по адрес на ДБ: Рушите демокрацията в България!

Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС, заяви лидерът на ДПС

28.07.2021 | 11:01 Редактор: Тодор Петров
Карадайъ с тежка атака по адрес на ДБ: Рушите демокрацията в България!

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ излезе с остра политическа декларация  към "Демократична България".

"Вие сте част, продукт и заложник на една организирана олигархично-медийна-НПО-политическа група в парламента. Става въпрос персонално за г-н Прокопиев, като олигарх и символ на задкулисието в българската политика. Като човек, който притежавайки медийна и икономическа власт, заграбва политическа власт, без да се явява на избори. За нас това е съдържанието на понятието завладяна държава и фасадна демокрация, които са ви любими етикети за ДПС", посочи Карадайъ.

Думите му бяха в отговор на съпредседателя на движението Христо Иванов, според когото участието на ДПС в разговорите с "Има такъв народ" за съставяне на кабинет е проблем за "Демократична България", защото ГЕРБ и ДПС били "заложник на корупционни групи", предаде БГНЕС.

"Разцепихте и унищожихте автентичната дясна партия СДС чрез анти-ДПС реторика. Същата процедура приложихте и на НДСВ. Активно участвахте в създаването на проекта Бойко Борисов и по външни указания. Списъкът на инженеринговите продукти е дълъг – ДСБ, "Синята коалиция", "Реформаторски блок", "Да, България", "Демократична България" и др. Това е сериозен труд по фрагментиране на дясното политическо пространство и като резултат вече две десетилетия в България няма автентична дясна партия. Вие рушите демокрацията в България", коментира още Мустафа Карадайъ.

"Без да се явявате на избори, имате министри в почти всички правителства", каза още той от парламентарната трибуна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК