Мая Манолова: Ще подкрепим правителство на промяната, но без ГЕРБ и ДПС

Вчера на ВСС видяхме как функционира модела, обслужващ олигарси“, каза тя

23.07.2021 | 16:40 Редактор: Десислава Атанасова
Мая Манолова: Ще подкрепим правителство на промяната, но без ГЕРБ и ДПС

Хората ни дадоха мандат за промяна. Бихме подкрепили кабинет с участието на формациите на протеста - "Демократична България“ и "Има такъв народ“, които поемат отговорността като първа сила да излъчи правителство. Това заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме“ Мая Манолова по време на консултациите при президента Румен Радев.

"Искам ясно да заявя, че ние сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, ако не се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. Тяхната подкрепа ще убие желанието на хората за промяна. Те превърнаха България в най-бедната и корумпирана държава. Вчера на ВСС видяхме как функционира модела, обслужващ олигарси“, каза Манолова.

И подчерта, че от тяхната коалиция не са кандидати за постове.

"Ние сме коалиция, в чиято основа стоят граждански организации. Като гражданска формация призоваваме партиите да загърбят партийните

интереси, за да бъде съставен кабинет. Няма да допуснем да бъдат извивани ръце и да се шантажират участниците в следващото мнозинство чрез конструкцията на "златния пръст“, каза още Манолова.

Лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме“ изрази задоволство, че една от партиите на промяната поема отговорността да състави правителство. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК