"Изправи се БГ! Ние идваме!" подкрепя четирима от служебните министри

"Според нас е правилно най-малката парламентарна група да не се стреми да взима позиции", заяви Димитър Делчев

21.07.2021 | 21:35 Редактор: Жаклина Иванова

Ще видим ли служебни министри в редовното правителство и какви са най-големите предизвикателства пред Народното събрание?

"Според нас е правилно най-малката парламентарна група да не се стреми да взима позиции и ние да нямаме участие с министри в следващия кабинет. Подкрепяме категорично работата на г-н Бойко Рашков, който е министър на вътрешните работи, на г-н Янаки Стоилов - министър на правосъдието, на г-н Кирил Петков - министър на икономиката и на г-н Велислав Минеков - министър на културата. Смятаме, че тези министри доказаха, че довършаването на ревизията за служебния кабинет е приоритет", заяви Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме!" в студиото на "Денят ON AIR".

Депутатът уточни, че през последните 10 години никой министър на правосъдието не е започнал процедура за смяна на главния прокурор. А относно утрешното заседанието на ВСС, събеседникът в студиото посочи, че очаква статуквото да се отбранява със зъби и нокти.

"Очаквам министърът на правосъдието да успее да реализира дебата за това защо Гешев трябва да бъде отстранен като главен прокурор. Надявам се наистина да има "за" и "против", а не просто да видим поредното заседание, в което едни хора се опитват да заметат проблемите", посочи той.

Делчев коментира, че от "Изправи се БГ! Ние идваме!" не са водили преговори с ДПС.

"Не сме преговаряли с ДПС, няма и да преговаряме. Нито ще правим флирт, нито коалиции. Как ДПС са подкрепили Митева, ние няма да разследваме", добави депутатът и уточни, че подкрепят Митева, защото са я подкрепили преди два месеца и сега няма причина да не го направят отново, тъй като не смятат, че тя няма да се справи като председател на Народното събрание.

Делчев е категоричен, че ИТН е най-голямата парламентарна група и от партията трябва да носят отговорността за това кой ще подкрепя техните предложения.

"Никой не може да прогнозира какво ще стане със следващото правителство. На този етап настроенията в обществото са да има редовно правителство. Много малко са хората, които заявяват, че трябва да ходим на нови избори", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако има нови избори, ще продължи тенденцията, която сме наблюдавали на тези - избирателната активност да спада.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК