Манолова: Готови сме на разговори с ИТН и ДБ за подкрепа за правителство

От "Изправи се.бг. Ние идваме!" отново ще предложат Комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ

21.07.2021 | 11:08 Редактор: Юлия Христова
Манолова: Готови сме на разговори с ИТН и ДБ за подкрепа за правителство

При първия знак, че се готви подмяна, ние идваме обратно на площадите и на улиците на България. Това заяви Мая Манолова от "Изправи се.бг! Ние идваме" в декларация от името на парламентарната група по повод старта на 46-ото Народно събрание.

Взехме решение да сменим в името си, защото само призивът "Мутри, вън!" не е достатъчен да изгоним мутрите от държавата, посочи Манолова. Според нея мутрите са окопани на всички етажи във всички власти.

"Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите на протеста да се обединим и да извършим позитивна трансформация, ускоряване и модернизация на България след десетилетие на застой. Те очакват и да подкрепим и сформираме и застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити“, посочи Манолова и продължи:

"Ние не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта. Нека да е ясно - отговорността и правото са на първата политическа сила - "Има такъв народ". Честито на "Има такъв народ". Поздравления!".

Манолова подчерта, че победата на партията на Слави Трифонов слага край на 12-годишното управление на ГЕРБ, което по думите ѝ е период на застой за държавата.

Бившият омбудсман обяви, че от "Изправи се.бг. Ние идваме!" са готови на разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за подкрепа на правителство, което да е подчинено на дневния ред на българските граждани".

"Готови сме да участваме в провеждането на истинска съдебна реформа и на модернизация на страната", посочи тя.

Мая Манолова заяви, че от формацията отново ще предложат Комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ и подчерта, че иска да види кой ще е против осветяването на мръсните тайни на властта.

Манолова посочи още, че още днес ще бъде внесено искане за изслушване на вътрешния и правосъдния министър по повод мотивите за отстраняването на главния прокурор. Тя посочи, че се внася и законопроект за преизчисляване на пенсиите, защото "нашите майки и бащи живеят в бедност и мизерия".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Отне им време и две гласувания, но уеднаквиха, айде сега ще си лапат заедно. Сигнализирай за неуместен коментар