Карадайъ: От ДПС сме готови на диалог, само той ще ни изведе от кризата

Предупреждаваме управляващите - България не може да си позволи ново безвремие, каза лидерът на ДПС

21.07.2021 | 10:55 Редактор: Десислава Атанасова
Карадайъ: От ДПС сме готови на диалог, само той ще ни изведе от кризата

Правителство на малцинството е възможно да изведе България от кризата само с диалог. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ на първото заседание на 46-ия парламент.

В декларация от името на ПГ Карадайъ призова за консенсус и посочи, че формацията е готова за диалог, защото българските граждани са изтощени от избори и изборни обещания, както и от арогантно поведение.

"Властта е преди всичко отговорност. Нека управляващите час по-скоро осъзнаят, че предстои много работа. Условието правителство на малцинството да изведе страната от кризата е взаимно уважение, диалог и отговорно управление. Предупреждаваме управляващите, България не може да си позволи ново безвремие", каза Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Лидерът на ДПС е категоричен, че трябва радиални промени.

"Докато някои разсъждават кои партии имат връзка с ДПС, ние от ДПС работим за правителство и животът на всички български граждани да се подобри. Ние от ДПС не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Състоянието на нещата зависят от радикални реформи. Трябва спешно да се справим с много задачи, за да сме поне на крачка от европейските държави. Всички, които поемат управлението, трябва да знаят - няма време. Трябва бързо да се предложи управленска програма с кратки срокове и ясни приоритети, за да излекуваме нанесените поражения", предупреди Карадайъ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК