Христо Иванов очерта приоритетите пред 46-ото НС и захапа Гешев

Трябва да проведем съдебна реформа, настоя лидерът на ДБ

21.07.2021 | 10:37 Редактор: Юлия Христова

България е в криза и най-очевидното изявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно управление, което да се ползва с доверие и парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула как да формираме управление, а страната има важни задачи", заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов при откриването на новия парламент.

Според него най-големият проблем е корупцията в България, която ерозира суверенитета в критична степен. България в момента се намира под три мониторинга в областта на правосъдието и продължаваме да се намираме под наблюдение, коментира Иванов. Той изброи задачите, които стоят пред НС според политическата формация. На първо място е подготовката за предстоящата нова вълна от коронавируса.

На второ място е планът за възстановяване, за който политиците да гарантират, че ще се превърне в платформа за прилагане на смели политики.

"Трябва да започне максимално бързо изработването на бюджета, който да е на промяна и в него трябва да се заложи и Планът за възстановяване. Трябва да се намери възможност за актуализиране на пенсии, за обновяване на здравеопазването, за социални политики за отглеждането на деца“, посочи Иванов.

Приоритет за ДБ е продължаването на реформата в изборното законодателство, така че да се елиминира лобизмът. Десните залагат и на продължаващата модернизация на армията, на въвеждането на електронно управление.

"Трябва да проведем съдебна реформа. Иван Гешев за поредно откриване на българския парламент не смее да се появи тук, надявам се, че това е израз на това, че той се подготвя да си подаде оставката“, коментира Иванов.

Той съобщи, че ДБ ще покани всички парламентарни сили за разговори за вижданията на всеки за промени в съдебната система.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години