Нинова: Връчат ли мандата на БСП - искаме стабилност и нов модел на управление

ГЕРБ приеха закон, с който позволиха 8,6 млрд. лева да бъдат раздадени без обществени поръчки, посочи тя

21.07.2021 | 10:32 Редактор: Юлия Христова

Ниската избирателна активност е знак към всички. Имаме силно фрагментиран парламент, без възможност за стабилно мнозинство. Протестни срещу партии на статуквото е грешка. Това каза в началото на заседанието на новото НС лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Предизвикателството е да съставим стабилно правителство, трети избори ще са изпитание за България. Ако президентът връчи мандат на нас - искаме да гарантираме стабилност, пред нас стои въпросът да изградим нов модел на управление. ГЕРБ приеха закон, с който позволиха 8,6 млрд. лева да бъдат раздадени без обществени поръчки", подчерта Нинова. 

По думите ѝ най-важен приоритет за БСП остава социалната политика.

"Предлагаме помощ за второ и трето дете, втори приоритет за нас е здравеопазването, отсега трябва да подготвим план за действие. По-сериозна цел е реформа в тази сфера. Трети - образование, наука и култура. 40% от българските ученици са функционално неграмотни. За 2020 г. икономиката на България се сви с 4.2%. Планът за развитие закъсня много. Настояваме той да влезе в НС спешно", допълни председателят на ПГ на левицата. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години