Борисов: Терор и репресия срещу ГЕРБ, така на 9 септември са омачкали опозицията

Експремиерът направи извънредно изявление след акциите на МВР под ръководството на Бойко Рашков

09.07.2021 | 16:36 Редактор: Здравко Черкезов
Борисов: Терор и репресия срещу ГЕРБ, така на 9 септември са омачкали опозицията

Лидерът на ГЕРБ направи извънредно изявление от централата на партията след акциите на МВР под ръководството на Бойко Рашков, при които се привикват на разпити и задържат членове, симпатизанти и кметове от партията.

"Има терор и репресия и е видно, че е само срещу една партия и децата го видяха", заяви експремиерът.

"Няма да уплашат нашите хора, защото залите са ни пълни. Имат нужда от смелост, от сила и не ги е страхувайте. В неделя, въпреки хаоса, който ще причинят, може би това им е целта, да отидем и да си сложим нашия глас", призова той.

"По време на комунизма имаше квота за БЗНС и ОФ и всички други 98% гласуваха за БКП, може би и сега това искат да направят и да управляват еднолично", обвини Борисов.

"Така на 9 септември са омачкали опозицията и после 45 години видяхме какво става", отсече той.

Според него служебният кабинет е предизборен щаб на президента Румен Радев. "Всеки ден предизборния щаб на Радев се изказва срещу една партия без да плаща, откъде - накъде?!", обвини Борисов.

Той увери, че ГЕРБ не се бори за власт, защото партията и като опозиция може да е полезна с опита и знанията на членовете на партията, но въпросът е да се защити демокрацията.

"Когато една партия, която по най-безобразен начин я притиснат, ще стане партия на народа", посочи Борисов, цитиран от dnes.bg.

Тома Биков настоя, че по време на акцията на МВР са привиквани кандидати на ГЕРБ без доказателства. Като пример той посочи Тутракан, където са разпитвали служители от фирма дали са присъствали на мероприятие на ГЕРБ и Кърджали, където е набедена Цвета Караянчева за оказване на натиск без доказателства.

"Има полицейски произвол, който е координиран директно от Бойко Рашков. В България изборите вече са опорочени с действията на Рашков, който действа по разпоредби на Румен Радев. Рашков е отпадъчен материал на историята, той действа като следовател от службите от комунизма", коментира той.

Според него има риск за конституционна криза.

"В момента Радев демонтира демокрацията, защото знае, че по друг начин не може да спечели изборите, по никакъв друг начин освен, ако не прати главорези като Рашков да върши тези безчинства", отсече Биков.

"Ако някой не знае как е станал преврата на 9 септември 1944 г., сега може да го види на живо, така действат тоталитарните режими", коментира и Даниел Митов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Гиневски
преди 2 години
За дванадесетте години милиционерско управление,имаше и терор и репресия.Много неудобни,рано,рано,млади,млади си отидоха от този свят. Виждам,че Борисов действа ВА БАНК! Освободил е от кучкарника всички кучета и ***,те от своя страна "ръфат"всичко което се изправи срещу шефа им.11-юли "***" на вратата.На 12-юли,Борисов ще разбере,че той не е оня,който беше търсен за всичко.80% от днешните му "приятели",до края на годината,ще му забравят телефона.Такава е съдбата на лошите управници! Сигнализирай за неуместен коментар