Рашков: Караянчева е заплашвала полицейски шеф с уволнение 

Причината била акция срещу търговия с гласове в Кърджалийско

09.07.2021 | 13:05 Редактор: Тодор Петров

Бившият председател на парламента и настоящ кандидат-депутат от ГЕРБ - Цвета Караянчева, е заплашвала с уволнение шефа на областната дирекция на МВР в Кърджали заради провеждане на акция срещу търговия с гласове в Момчилград. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

Той заяви, че разполага и с телефонния номер, от който е направено обаждането. Близо 6000 са сигналите за последните два месеца за контролиран вот, като за изборите на 4 април са били 1000, отчете Рашков.

В държавното горско стопанство в Момчилград се оказва, че хора, които са искали да закупят дърва за огрев, са питани дали ще гласуват или не за конкретна политическа партия. Ако отговорът е "Не", не са получавали исканите дърва за отопление.

Няколко са били схемите, по които са се купували гласове. Цените са варирали между 30 и 50 лева. Гласове са купуване и срещу хранителни стоки. За купуване на гласове са купуване 6 пъти повече досъдебни производства.

"Служители в държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората. Това решение зависи дали този човек ще гласуват а ГЕРБ", заяви Бойко Рашков.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК