Първа победа за партията на Трифонов и сериозна заявка от новия кмет на Благоевград

Ще променим мисленето, ще махнем езика на омразата, каза Илко Стоянов

05.07.2021 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Първа победа за партията на Слави Трифонов на местни избори. Това се случи на частичния вот в Благоевград, където Илко Стоянов от "Има такъв народ" спечели балотажа срещу независимия и подкрепен от БСП Румен Томов.

Изборният ден в Благоевград приключи малко след 20 часа, отново с ниска избирателна активност, както бе на първия тур - 28,46%, с 500 гласа повече от предишния тур. 

С 55,8% кандидатът на ИТН спечели балотажа срещу Румен Томов. 

"Чувствам се въодушевен, защото Благоевград има бъдеще. Ще променим мисленето, ще махнем езика на омразата. Ще бъда диалогичен кмет и това, което съм обещал - ще бъда почтен. В цялата кампания заложих на позитивното, на диалога, на разума", заяви новоизбраният кмет Илко Стоянов.

Освен в надпреварата за кмет, Стоянов ще участва и в изборите за парламент, но засега твърди, че ще остане в Благоевград. 

"Когато ме викнат да положа клетва за кмет на Благоевград, ще положа клетва за кмет на Благоевград", категоричен бе той. 

Загубилият изборите Румен Томов пожела града да продължава да се развива, но призна, че е разочарован.

"Очаквах друг развой на събитията, защото ние направихме всичко възможно в тази тежка ситуация. Имаше много сигнали за купуване на гласове, сигнализирали сме органите. Те са в компетенцията", коментира той.

Новият кмет ще положи официално клетва на 16 юли.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК