След въпроси на Bulgaria ON AIR Борисов отговаря на Трифонов

Борисов: Няма да видите повече български премиер да се разхожда със световните лидери

18.06.2021 | 14:07 Редактор: Елеонора Танева

Бившият премиер Бойко Борисов коментира предположението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, че следващият премиер трябва да бъде напълно различен от лидера на ГЕРБ. Според Борисов "различното" ще е в липсата на неговите международни успехи.

"Той ще е различен, защото няма повече никога да видите канцлер на Германия, премиер на Великобритания и президент на Франция с български премиер да се разхождат из София", каза Борисов.

Вчера с въоръжена охрана и пропускателен режим премина срещата на лидера на "Има такъв народ" със студенти в Пловдив. За това, че за първи път от месеци насам Слави Трифонов ще се появи на живо, стана ясно преди дни от неговата фейсбук страница. На старателна проверка на документи и за опасни предмети бяха подложени всички желаещи да се срещнат със Слави Трифонов.

На срещата в спортната зала до Медицинския университет влезе и репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Кънчев. Слави Трифонов отговори на негово питане, че ако се стигне до там да предложат премиер в новото правителство, той ще бъде пълна противоположност на Бойко Борисов. 

"Около тази, която е точно обратното, на това, което беше предишният министър-председател. Представи си, че това е човек, който няма нищо общо с Бойко Борисов. Човек, който говори езици, човек, който е завършил университет, човек, който има такова образование, с опит, със знания", каза Трифонов. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК