Глас от СДС/ГЕРБ: Всеки президент изпитва желание да има свое правителство

"Партията на Слави Трифонов има няколко опции", каза Илия Лазаров

12.04.2021 | 21:45 Редактор: Искра Ангелова

 ГЕРБ ще предложи правителство, но има ли шансове то да бъде подкрепено?

"Не е въпросът дали правителството ще бъде подкрепено или не, а че ГЕРБ и СДС са длъжни да предложат кабинет, който да бъде адекватен и сериозен. Той трябва да бъде от сериозни хора, както и да отговаря на нашите възгледи за това как трябва да се управлява държавата. Най-вероятно няма да бъде приет, но никога не се знае в българския парламентарен живот", каза депутатът от коалицията ГЕРБ-СДС Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR".

Той смята, че правителството да бъде оглавено от Борисов, ако самият той реши. 

Според Лазаров всеки президент изпитва желание да има свое правителство, което да командва като едноличен господар.

"Партията на Слави Трифонов има няколко опции - да приемат мандата или да не го приемат. Ако го приемат - трябва да излъчат премиер или да кажат, че не могат да излъчат премиер. Ако излъчат такъв, трябва в рамките на една седмица да излъчат и правителство. И чрез това правителство да покажат на какво са способни", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му всяка една политическа сила се бие, за да влезе в парламента, но после носи отговорност за цяла България.

"Победителят на тези избори е коалицията ГЕРБ/СДС. Ние сме много доволни, направихме си анализи, имаме 34 хиляди преференции. За СДС това е много добро постижение. Механизмът с преференциите не позволи на голяма част от нашите колеги да се реализират. Ние имахме достатъчно добри позиции. На нашия колега Стефан Димитров в Хасково не му достигат 104 гласа, за да стане депутат", коментира Илия Лазаров.

И добави, че са се надявали на повече депутатски места, но не са успели да ги реализират, но коалицията им е постигнала страхотни резултати в Монтана - 22 000 гласа.

"Никога в последните години десницата не е постигала такива резултати. Последният път, когато това се е случило, е било по времето на НДСВ", каза още народният представител.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК