Социалист: Управлението ще бъде около ГЕРБ или БСП

Христо Проданов: Кабинет на малцинството не би бил продуктивен за България

01.04.2021 | 21:42 Редактор: Тодор Петров

БСП се готви да управлява след изборите на 4 април, но има ли идея с кого? Кандидат-депутатът от БСП Христо Проданов заяви в предаването "Денят ON AIR", че управлението ще бъде около ГЕРБ или БСП, а всичко останало е въпрос на много несигурности. 

"Единственият вариант ГЕРБ да бъде махнат от властта, това е БСП. Ако намерим съмишленици, които да подкрепят нашите основни позиции, тогава можем да разговаряме. Политическата логика е тясно свързана с идеологията. Предизборната платформа на БСП е изцяло с лява насоченост. Нищо не се прави за хората", коментира социалистът.

Той не смята, че кабинет на малцинството би бил продуктивен за България, тъй като са необходими сериозни реформи. Ако не може да бъде съставено правителство, ще има служебен кабинет и нови избори, напомни Проданов пред Bulgaria ON AIR.

"По-хубаво е да има стабилно и реформаторски настроено правителство. Всичко зависи от българските граждани, които трябва да излязат на 4 април и да упражнят правото си на глас", подчерта той.

"Най-важното, за да управляваш една криза, е доверието. Как управлява кризата Борисов? Първи по смъртност, последни по ваксинация. Това се дължи в липсата на доверие у хората. Предлагаме да се знае, че при 1000 заразени следва това, при 2000 - това, при 5000 - това", каза още Проданов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК