Христо Гаджев, ГЕРБ: Коалиция е възможна с всички, освен с БСП и ДПС

Най-важно е хората да гласуват, категоричен е кандидат-депутатът

24.03.2021 | 21:47 Редактор: Здравко Черкезов

Парламентарните избори на 4 април ще се проведат в тежка пандемична обстановка с нарастваща заболеваемост. Очаква се 10-дневният локдаун да се отрази негативно на избирателната активност.

"Надявам се избирателната активност да е на нормално и обичайно ниво, хората да не се притесняват да излязат да гласуват. Всички мерки са взети. Колкото повече хора излязат, толкова по-добре за демокрацията", заяви кандидат-депутатът на ГЕРБ Христо Гаджев в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че трябва да се търси баланс между здравето и работата на хората, "за да запазят приличен доход и своята работа."

"Основната задача на сегашното правителство и на ГЕРБ в следващия парламент е справяне със здравната и икономическата криза и след това излизане от двете по възможно най-добър начин", изтъкна кандидат-депутатът на ГЕРБ. 

Гаджев посочи, че ГЕРБ ще се коалират с всеки, който подкрепя тяхната програма.

"Възможни коалиции са именно тези, които подкрепят нашата програма за излизане от двете кризи и за трансформация на българската икономика към икономика базирана на знанието и високите технологии; за развитие на българската икономика в рамките на зелената сделка и трансформация на Европа и българската икономика към нулев разход на карбонови емисии до 2050 г.", поясни гостът в студиото.

Невъзможни коалиции са само тези, включващи двата основни конкурента на ГЕРБ - БСП и ДПС, стана ясно от думите му.

"Всичко останало е разговор на програми, на подкрепа. Ако сме първа политическа сила, ще излезем с нашата програма и ще търсим подкрепа за изпълнение на приоритетите, които сме посочили", допълни събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него стабилността зависи от това колко партии ще влязат в следващия парламент и съответно колко партии ще успеят да съставят правителство.

"Еднопартийното правителство позволява най-добре да се реализират програмите на която и да е политическа сила. Коалицията се базира на базата на компромис между различните програми на различните политически сили. А еднопартийното управление винаги извършва най-много реформи", обясни Гаджев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК