Било време за трансформация, но хората са обезверени и отчаяни

Христо Димитров: ВМРО са най-близко до моите идеи

11.03.2021 | 21:28 Редактор: Тодор Петров

Как се пази българщината във времена на криза? Хореографът, създател и продуцент на фолклорен ансамбъл "Българе" - Христо Димитров, е водач на листата на ВМРО в Сливен.

Според него е време е за трансформация, а предизборната надпревара не би трябвало да бъде определяна като битка.

"Някои от хората, които са срещу мен, може да го виждат като битка. Те цял живот са се стремили да се докопат до място в парламента. Аз цял живот бягам от това нещо, но вече няма накъде. Ако мислех, че може по друг начин да се промени нещо, щях да го направя по другия начин", заяви Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

"ВМРО са най-близко до моите идеи и до Сдружение "Гражданска позиция", на което съм председател. Искаме да изготвим национална стратегия за културата, да защитаваме интересите на националното единство на България, проблемите със Северна Македония, джендър идеологията - всички неща са ми толкова близки", каза още той.

По думите му хората на изкуството са свикнали да ги обичат и да им ръкопляскат, докато в политиката нито те обичат, нито ти ръкопляскат, а те оплюват.

"Това е много тежка трансформация, не знам дали ще успея да го преживея. Засега се справям добре, това е моята жертва. Ще загубя нещо, за да не загубя всичко. В културата и изкуството се дават пари, отделят се много средства, но могат съвсем малки закони да се променят, които ще донесат пари", обясни Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че е направил ансамбъл "Българе" без никой да му даде дори 1 стотинка и не се оплаква от неопрощаването на дълговете.

"Кампания се прави трудно, защото хората са много обезверение, те са отчаяни. Искат отношение, искат чуваемост. В моята кампания лайтмотивът е, че съм представител на гражданите, аз не съм политик. Ще работим за много повече граждани в самия парламент, които да имат връзка с гражданите извън парламента", изтъкна Димитров.

За финал на разговора той подчерта, че никой не може да го смачка и да му промени идеалите. Номер 1 в бюлетината и номер 1 в листата приема като знак от съдбата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 3 години
Четири години,едни "патриоти" показаха,че обещанията им,са докато се натикат в НС. Демагогията при "войводите",стана основната кука, на която трябва да се закачат заблудени шарани. Сигнализирай за неуместен коментар