На гости на първото софийско автокино

Усещането да гледаш филм под звездите - несравнимо с киносалона

25.05.2020 | 09:10 Редактор: Тодор Петров

Автокината, водещи началото си от 60-те години в Америка, вече са факт и у нас. Организацията за първото такова в София, отнема само 10 дни, а Силви и Давид Леви са сред основните организатори.

"На първата прожекция се събраха 25 автомобила. Открихме с филма "Шменти Капели" на Влади Въргала и сме щастливи, че и той беше тук и ни уважи. Ще акцентираме върху българските филми", споделиха те. 

Киното спазва всички мерки за сигурност предвид ситуацията с Ковид-19 –  между колите е осигурена два метра дистанция, а изживяването да гледаш филм на открито е несравнимо с киносалона, споделят някои от зрителите, които вече са имали възможност да гледат прожекция.  

Припомняме, че преди няколко дни автокина вече отвориха във Враца и Перник, а в София се очаква да бъдат монтирани още в Борисовата градина, както и в парка зад НДК. Междувременно стана ясно, че френският град Кан тази година ще замести своя филмов фестивал с автокино.

Повече за първото автокино у нас - гледайте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора Александър Иванов, монтаж: Кубрат Аргилашки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
Аз не виждам смисъла в такова нещо. Като си изолиран в колата си с още един или двама човека, все едно си си у вас. Сигнализирай за неуместен коментар