Ам-Гъл чете 12 часа книгата "Хобит" в помощ на медици

Актьорът Анди Съркив се включи в благотворително четене

11.05.2020 | 13:40 Редактор: Тодор Петров
Ам-Гъл чете 12 часа книгата

Британският актьорът Анди Съркис, който изигра култовият герой Ам- Гъл в сагата "Властелинът на пръстените", се включи в 12-часов онлайн маратон. 56-годишният британец изчете на живо книгата "Хобит" в YouTube, като целта е да се съберат пари за организациите на Националната здравна служба Charities Together и Best Beginnings.

"Живеем в трудни времена. Затова нека ви отведа на едно магическо пътешествие" – казва във видеото Съркис, който заяви още, че е приел присърце каузата в помощ на британските медици, застанали на първи ред в борбата с Ковид-19. 

Анди Серкис е лице на една от двете организации - Best Beginnings, чиято основна задача е помощ на новородени, малки деца и родители за намаляване на неравенството в британското общество. Другата организация - NHS Charities Together, обединява под шапката си всички благотворителни каузи, набиращи средства за служителите в британската здравна система.

Автор: Божила Симова 

Снимка: Instagram

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК