Бащи кулинари предизвикват да сготвим с детето си

Ново предизвикателство набира последователи в социалните мрежи

21.04.2020 | 10:12 Редактор: Искра Ангелова
Бащи кулинари предизвикват да сготвим с детето си

Ситуацията с Ковид-19 предизвика вълна от различни предизвикателства в социалните мрежи. Литература, пътешествия, музика, темите са много и разнообразни, а едно от последните интересни е задачата да сготвим с детето си.

Предизвикателството е дело на някои от добре познатите ни кулинарни експерти и готвачи у и е обозначено  с хаштага  #бащиготвятсдеца.

"Идеята дойде от моя приятел шеф Ивайло Петков, след поредица от постове с децата му. След него и аз започнах да показвам как заедно придобиваме готварски умения вкъщи. А, и, нека и майките да си починат малко от грижите за по-малките", каза кулинарният консултант Дико Томчев, който предизвиква наред всичките си колеги.

Играта се провежда в социалната мрежа Facebook и набира все повече ентусиасти, които се включват със забавни видеа и снимки.

Ето, какво гласят и условията в оригиналния му пост:

"Здравейте, започвам от днес ново предизвикателство. Идеят@ я продължавам аз, но дойде от Ivaylo Petkov. Ще предизвиквам трима татковци, които трябва да запишат на клипче или да снимат как готвят с децата. След което всеки от тях предизвиква нови трима. Ефектът предай нататък. Целта е да се забавляваме с подръчни средства, за да не откачим с оглед на извънредното положение. Понеже,  майките няма да са доволни, ще каже, че  целта е и да им дадем малко почивка.

П.П. Всички татковци, които не съм предизвикал, може да се чувстват свободни да стартират предизвикателството...."

Интересът към играта до момента е голям, а създателите на предизвикателството са сигурни, че включването на децата им в готвенето ще бъде много полезно за в бъдеще,  създавайки у тях отношение към храната от ранна възраст.

Автор: Божила Симова

Снимка: Ивайло Петков